Hvordan ser vores arbejdsdag ud i fremtiden

Future of Work hed seminaret som torsdag d. 28. maj fandt sted hos ISS i Buddinge. En eftermiddag med tre spændende og kompetente indlæg om hvordan vores hverdag ændre sig i årene som kommer. Det foregik i ISS´s indbydende kantine og ISS sørgede godt for os, med lækker mad og drikke, både under og efter arrangementet.

Der var velkomst og indlæg fra Peter Ankerstjerne, Head of Group Marketing – ISS. Indlæg  fra Claus Kjeldsen, CEO Inst. for Fremtidsforskning og Morten Schrøder, CEO Konsulenthuset Wilke. Derefter var der panel debat med indblik i tre meget forskellige virksomheders syn på og forventninger til fremtidens arbejdsplads og arbejdstyrke. Novosymes, Ikea og ISS rekruterer og fastholder deres medarbjedere på meget forskellig vis.

Jeg var godt underholdt, velinformeret og mæt, da jeg gik derfra ud på aftenen. Det er meget forskning og mange tabeller, som er grundlaget for konklusionen, som må være at, verden og vores arbejdsliv kun bliver mere kompleks for hver dag der går, og forandringen kommer kun til at ske hurtigere og hurtigere. Der er stor forskel på hvordan vi vælger at forholde os til fremtiden? Håbefulde, fortrøstningsfulde, frygtsomme eller afvisende? Tilsyneladende deler vi os i to næsten lige store bunker, for eller imod fremtiden, og derfor er det vigtigt at virksomhedsledere forstår at sammensætte deres medarbejdergruppe så alle menneske-segmenter er repræsenterede.