Grønt er godt for os – ikke kun til frokost 😉

De fleste af os har forstået budskabet om at det er sundt at spise grønt, og undersøgelser viser at havearbejde er med til at sænke vores stressniveau, men de grønne planter er også gode og sunde bare at være i stue med.

Planter giver fugt til tør luft. Når vi om vinteren skruer op for varmen, udtørres luften ofte til under det anbefalede. Det kan give røde øjne og irritation i huden, næsen og halsen. Planterne har en særlig evne til at regulere luftfugtigheden.

Ny forskning viser, at indendørsplanter også er effektive, når det handler om at fjerne en del forurening i et kontormiljø, og alle planter, omdanner luftens CO2 til ilt. Generelt gælder det, at jo større planten er, og jo hurtigere den vokser, jo bedre er dens evne til at forbedre indeklimaet.

Fordele ved planter til kontoret

Man behøver ikke være miljøpsykolog for at forstå, at planter ser tiltrækkende ud. Men, hvis man går lidt dybere bag planternes skønhed, forstår man, at værdien af planter strækker sig langt udover det æstetiske.

Undersøgelser fortæller os, at planter er sunde for bygninger og mennesker af mange forskellige og ofte udefinerbare årsager. Planter spiller en væsentlig rolle i at formidle et behageligt og roligt miljø, hvor vi kan bevæge os, arbejde eller slappe af.

Det er bevist, at indendørsplanter:

  • Forbedrer indeklimaet
  • Forbedrer produktiviteten på arbejdspladsen
  • Reducerer støjniveauet
  • Forbedrer kundens/den besøgendes opfattelsesevne
  • Hjælper mennesker til at finde vej rundt om bygninger og store områder
  • Øger kundens forbrug

Mindre stress.

De fleste af os ved, med vores instinkt, at nærhed til grønne planter får os til at føle os godt tilpas i vores omgivelser. Vi føler os mindre stresset, når der er planter omkring os. Bygninger opleves som mere stille og rolige, og mere stimulerende og interessante. Akademisk forskning har vist, at “grønt design” medfører store og positive ændringer for medarbejdernes velbefindende.

Alt i alt, kan man konkludere at der er så mange positive virkninger fra at indarbejde grønne planter i kontorindretningen at planterne bør være med helt fra starten af projektplanlægningen. På den måde kan planterne også opnå at blive et arkitektonisk element som samler og understreger virksomhedens DNA.

Så spis grønt, bo grønt og lev grønt 🙂